Archive for June, 2010

Visual Studio 2010 da kes / kopyala yaparken “Insufficient available memory to meet the expected demands of an operation at this time, possibly due to virtual address space fragmentation. Please try again later.” hatası alıyorsanız şu linkteki patch i kurmanız sorunu ortadan kaldıracaktır.

Bugün itibariyle Qt 4.6.3 sürümü ve Qt Visual Studio Add-in (1.1.5) yayınlandı. Binary olarak indirmek isteyenler http://qt.nokia.com/downloads adresinden, yok ben kaynak kodunu alayım diyenler http://qt.gitorious.org/ adresinden ulaşabilirler.

Netbeans OTF fontlarını kullanmayı desteklemiyor henüz. Bu yüzden sudo aptitude install ttf-inconsolata ile Inconsolata fontunu yükleseniz bile Netbeans font listesinde göremeyeceksiniz. Kevin kardeşimiz bu fontu TTF e çevirmiş ve kullanıma sunmuş. Yüklemek için terminalde aşağıdaki komutları çalıştırın. Detaylı bilgi için tıklayın. cd ~/.fonts/ wget http://kevin.vanzonneveld.net/docs/install_the_best_coding_font/Inconsolata.ttf sudo echo “Refreshing cache…” sudo fc-cache -f -v sudo echo […]

Netbeans, sanirim java kaynakli, fontları düzgün render etmiyor. Düzeltmek için netbeans.conf dosyasında netbeans_default_options sonuna -J-Dawt.useSystemAAFontSettings=lcd ekleyin. useSystemAAFontSettings hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.


top